Компанията Hey, Be Well!, чийто едноличен акционер е г-н Хавиер Гарсия дел Валле, поема 100% от акциите на туристическата агенция Happy Tour. През последните 13 години г-н Гарсия дел Вале беше миноритарен акционер в агенцията. Сделката бе приключена в края на юни. Плановете на г-н Гарсия дел Валле за следващия период са да капитализира компанията с до 2 милиона евро.

“Това беше естествено решение след толкова години начело на компанията, дори спрямо факта, че през 2020 г. туризмът беше сериозно засегнат от пандемията по целия свят. Винаги съм вярвал в потенциала на Happy Tour и в бизнес модела, който сме разработили с течение на времето. Happy Tour е силен играч в туризма, с много добър екип от професионалисти, а партньорството с FCM, най-голямата компания за управление на пътувания в света, показва потенциала за развитие в пазарите, където оперираме”, каза изпълнителеният директор на Happy Tour.

През 2019 г., преди пандемията, оборотът на агенция Happy Tour беше над 55 милиона евро. Дори през 2020 г., в контекста на пандемията, макар спадът да бе над 50%, агенцията остана един от лидерите на пазара в Румъния. Happy Tour запази повечето си служители и цялото си портфолио от клиенти за бизнес пътувания. За тази година се очаква възстановяване на оборота от поне 60% от 2019 г. и връщане на печалбата.

“Бяхме част от еволюцията на Happy Tour и заедно с хората в екипа (голяма част от тях все още са част от ръководството) създадохме силна компания, стабилна по време на криза и с международно присъствие. Happy Tour винаги е била компания с визия, която е възприела най-новите технологии и модели на управление на пътуванията, и това ще ни характеризира и в бъдеще ”, споделя г-н Гарсия дел Валле. „ Happy Tour ще остане надежден партньор както за своите клиенти, така и за служителите, защото номер едно приоритет е бил и винаги ще бъде предлаганото качество и професионалната работна среда “, добавя изпълнителният директор на компанията.

 

Over the years, under the leadership of Javier Garcia del Valle, the services in the leisure area have also developed, Happy Tour becoming one of the largest travel agencies in Romania, with its own offices in Bulgaria and Turkey.

Javier García del Valle has over 35 years of experience in the tourism sector. He spent most of his activity in Spain, Germany, Portugal, Morocco, the United States and China, his career focusing mainly on the general management and strategic development of travel agencies.

 

 

Под ръководството на г-н Гарсия дел Вале Happy Tour успя да развие и услугите в сферата на ваканционните пътувания и се превърна в една от водещите туристически агенции в Румъния, България и Турция.

Хавиер Гарсия дел Вале има над 35 години опит в туристическия сектор. Прекарва по-голямата част от времето си в Испания, Германия, Португалия, Мароко, САЩ и Китай, като кариерата му се фокусира главно върху общото управление и стратегическото развитие на туристическите агенции.